Dakrenovatie Maarssen

Is uw dak toe aan een grondige inspectie, of wilt u deze laten renoveren? In Maarssen staan wij van BMP Dakspecialist u graag bij met iedere dakrenovatieklus. Vraag een offerte aan via het contactformulier of neem contact met ons op via 085 - 106 11 34.

Functie dakrenovatie Maarssen

De kwaliteit van uw dak bepaalt hoe uw huis eruit ziet en heeft veel invloed op uw energieverbruik en de waarde van uw woning. Een dak kan slijtage vertonen door vorst, sneeuw, felle zon, harde wind of zware regenval. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes of blaasvorming ontstaan, maar ook ernstigere dingen als doorzakking van de dakconstructie, of lekkage.

Dakrenovatie is niet hetzelfde als dakreparatie. Bij dakrenovatie wordt er altijd iets vernieuwd aan het dak. Met dakrenovatie kan het dak bijvoorbeeld energiebesparender of waterafstotend gemaakt worden. Soms is renovatie niet per se nodig en volstaat een reparatie. Maar als uw dak al een tijdje meegaat en vaak dezelfde problemen veroorzaakt, kan het verstandig zijn om voor dakrenovatie te gaan.

Dakinspectie Maarssen

Kleine beschadigingen kunnen leiden tot grote schade en hoge onkosten. Door uw dak op tijd te laten renoveren, kunt u dit soort situaties en onkosten voorkomen. Dus wacht niet te lang als u kleine beschadigingen opmerkt en schakel zo snel mogelijk een vakman in.

Als u twijfelt aan de kwaliteit van uw dak, kunnen we bij BMP Dakspecialist een dakinspectie bij u uitvoeren en deze in kaart brengen. We raden aan om dit regelmatig te laten doen. Bij een dakinspectie wordt het dak grondig onderzocht op lekkagerisico’s en beschadigingen in de dakconstructie of dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Maarssen

De kosten van dakrenovatie hangen af van de grootte van het dak, het soort beschadigingen en het type dakbedekking. Zo is het veel voordeliger om bitumen dakbedekking te vervangen, dan dakpannen dakbedekking. En het kost veel minder tijd om een plat dak te renoveren dan een schuin dak. Het kost gemiddeld zo’n 1500 euro om een plat dak te renoveren. Bij een schuin dak ligt dat bedrag rond de 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Mocht u overwegen om het dak te laten renoveren kunt u op een aantal dingen letten. Zo kan het handig zijn om dakrenovatie te combineren met andere dakwerkzaamheden. Denk hierbij aan het laten reinigen van uw dak, het vervangen van zinkwerk of het plaatsen van dakisolatie.

Daarnaast is het belangrijk om verzekerd te zijn van een goede luchtdichtheid van het dak, om ongewenste luchtstromen (en daarmee warmteverlies) te voorkomen. Is het mogelijk dat er asbest aanwezig is in uw dak? Overweeg dan om de hele dakbedekking te laten vervangen. Tot slot is het soms nodig om, behalve een dakdekker, ook een architect in te schakelen. Uw dakdekker kan u hierin informeren.

Contact met BMP Dakspecialist voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij BMP Dakspecialist werken we snel en veilig. We bieden professionele resultaten voor een goede prijs. Onze dakdekkers denken graag met u mee over alle mogelijkheden voor uw dak. Hierbij kunnen we eventueel ook gelijk met u meedenken over andere dakwerkzaamheden.

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker die u met spoed kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Maarssen kunt u bij de dakdekkers van BMP Dakspecialist terecht voor iedere klus. Stel het niet onnodig uit en schakel zo snel mogelijk professionele hulp in. Bel naar 085 - 106 11 34 of maak gebruik van het contactformulier .