Teamfoto BMP Vastgoedonderhoud
Werkzaam in Maarssen, hoofdvestiging 's-Hertogenbosch
Het belang van visuele inspectie voor uw dakpannen Redactie, 28 oktober 2023
BMP Vastgoedonderhoud - uw partner voor dakinspectie in Maarssen.
Twijfelt u over de conditie van uw dak? Laat uw dak inspecteren door BMP Vastgoedonderhoud.

Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw dak geen water binnenlaat

Het goed verzorgen van uw dak is van groot belang om lekkages en waterschade te voorkomen. Dakpannen die beschadigd zijn, een vuil ophopend plat dak en verstopte afvoeren kunnen problemen van aanzienlijke omvang veroorzaken. Vind hier enkele nuttige stappen om uw dak in optimale conditie te houden.

Houd uw dakpannen continu in het oog

Door uw dakpannen regelmatig te controleren op schade, zoals weggewaaide, gebroken of scheve exemplaren, kunt u lekkages voorkomen. Beschadigde dakpannen kunnen ongezien houtrot veroorzaken in het dakbeschot en de panlatten, zelfs als er geen zichtbare tekenen van lekkage zijn aan de binnenkant van uw huis. Zorg ervoor dat eventuele defecten aan uw dakpannen onmiddellijk worden gerepareerd om verdere schade te voorkomen.

Voorkom problemen met uw platte daken door ze regelmatig grondig te reinigen

Vuildeeltjes stapelen zich op rondom afvoeren en plekken waar het dak enigszins doorzakt op platte daken. Opgehoopt vuil kan de dakbedekking beschadigen en de wortels van planten kunnen schade veroorzaken aan het platte dak. Het verwijderen van dit vuil is cruciaal om verstoppingen te voorkomen en de levensduur van uw dakbedekking te verlengen.

Houd uw dakgoten schoon

Een goede verzorging van dakgoten om veroudering en verstoppingen te voorkomen, begint met regelmatig schoonmaken. Als het hard regent, kan water via overstromende dakgoten uw huis binnendringen, vooral als u een dakraam hebt. Het is belangrijk om uw dakgoten schoon te houden om waterschade te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw dakafvoersysteem optimaal blijft functioneren.

Er kan sprake zijn van verstopte afvoeren en regenpijpen als gevolg van vuil en bladeren, wat kan resulteren in problemen met de riolering en wateraccumulatie op het dak. Bladvangers en bolroosters zijn handige tools om het afvoersysteem vrij te houden van vuil. Als u regelmatig controleert en schoonmaakt, vermindert u het risico op overstromingen van uw dak.

Het onderhouden van uw dak is van groot belang om uw huis te beschermen en de levensduur van uw dakbedekking te verlengen, wat leidt tot kostenbesparingen op de lange termijn. Bespaar tijd en moeite door vrijblijvend contact met ons op te nemen via 085 106 1134 of door een offerte aan te vragen. Bij BMP Vastgoedonderhoud bent u verzekerd van hoogwaardige dakinspecties en deskundig dakonderhoud.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1134

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over BMP Vastgoedonderhoud

BMP Dakspecialist staat voor je klaar voor diverse dakwerkzaamheden. We zijn werkzaam in een ruim werkgebied van Noord- & Zuid-Holland, Brabant en Limburg. Je kunt ons inschakelen voor het plaatsen van verschillende soorten dakbedekking, een dakinspectie, dakonderhoud of dakisolatie. Heb je een lekkage of schade aan u dak? Ook met het repareren, herstellen of vervangen van je dak of dakgoten helpen wij je graag.


Door de jarenlange ervaring beschikken wij over alle benodigde kennis en kunde of de gewenste kwalitatieve kwaliteit te leveren. Hiervoor werken we met kwalitatief goede en gecertificeerde dakbedekkingen. Ben jij dus op zoek naar een professionele dakdekker voor jouw dak? Neem dan contact met ons op.


VCA