Teamfoto BMP Vastgoedonderhoud
Werkzaam in Maarssen, hoofdvestiging 's-Hertogenbosch
Waarom het onderhouden van uw dak in de lente cruciaal is Redactie, 6 april 2024
Vertrouw op de deskundige dakdekker van BMP Vastgoedonderhoud voor al uw dakgootklussen.
Voorkom problemen met uw dakgoot door regelmatige inspecties en reinigingen door BMP Vastgoedonderhoud.

Een dak moet bestand zijn tegen hevige regen, storm en sneeuw. Het dak ondervindt gedurende het jaar diverse weersomstandigheden. Het is slim om uw dak af en toe te laten controleren en onderhouden.

Wat is de beste periode om dit te regelen?Waarom is het verstandig om het dak regelmatig te laten controleren?In dit stuk bespreken we waarom het noodzakelijk is om uw dak regelmatig te laten controleren en onderhouden.

Waarom is het verstandig om uw dak goed te laten onderhouden?

Nederland wordt gedurende het jaar getroffen door allerlei hevige weertypes. Verschillende extreme weersomstandigheden, zoals harde wind, strenge vorst en hoge temperaturen in de zomer, kunnen het dak sterk beïnvloeden. Dit kan leiden tot problemen, waaronder lekkages, die echter voorkomen kunnen worden door uw dak op tijd te onderhouden.

Platte daken vragen om extra zorg in vergelijking met hellende daken, omdat ze vatbaarder zijn voor neerslag. Als u uw dak regelmatig onderhoudt, minstens eenmaal per jaar met een mogelijke extra inspectie, bent u er vroeg bij als er schade optreedt. Dit maakt het eenvoudig om eventuele kleine scheurtjes in de dakbedekking, verzakkingen of lekkages in een vroeg stadium aan te pakken of te vermijden.

In welk seizoen is onderhoud essentieel?

Dakonderhoud kan niet altijd plaatsvinden onder alle omstandigheden. Veel mensen wachten met het onderhoud totdat het weer gunstig is, maar door de onvoorspelbare zomerstormen en hoge temperaturen is dit niet altijd mogelijk. Het is veilig om het dak te beklimmen enkel bij de juiste weersomstandigheden.

De lente is bij uitstek de beste periode in het jaar om dit te doen. Het weer is veelal rustig met weinig wind en neerlag. Daarnaast zijn de temperaturen meestal niet te hoog en is er minder uv-straling dan in de zomer. Dit zijn optimale omstandigheden voor dakinspectie of dakonderhoud.

Door uw dak te laten inspecteren en onderhouden in de lente, minimaliseert u de kans op problemen in de herfst en wintermaanden. Het vinden van een dakdekker kan lastig zijn omdat ze tijdens deze periodes vaak overvol zitten met opdrachten. Het is verstandig om tijdig onderhoud te laten uitvoeren om problemen in de toekomst te voorkomen.

Het belang van tijdig dakonderhoud in het voorjaar benadrukt

Er zijn diverse manieren om dakonderhoud uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van het dak of het herstellen van beschadigde dakbedekking. Bent u geïnteresseerd in een dak inspectie, dakonderhoud of heeft u andere vragen? Dan helpen wij u graag!Neem gerust contact op met BMP Vastgoedonderhoud via 085 106 1134. Wij helpen u graag verder met uw vragen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1134

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over BMP Vastgoedonderhoud

BMP Dakspecialist staat voor je klaar voor diverse dakwerkzaamheden. We zijn werkzaam in een ruim werkgebied van Noord- & Zuid-Holland, Brabant en Limburg. Je kunt ons inschakelen voor het plaatsen van verschillende soorten dakbedekking, een dakinspectie, dakonderhoud of dakisolatie. Heb je een lekkage of schade aan u dak? Ook met het repareren, herstellen of vervangen van je dak of dakgoten helpen wij je graag.


Door de jarenlange ervaring beschikken wij over alle benodigde kennis en kunde of de gewenste kwalitatieve kwaliteit te leveren. Hiervoor werken we met kwalitatief goede en gecertificeerde dakbedekkingen. Ben jij dus op zoek naar een professionele dakdekker voor jouw dak? Neem dan contact met ons op.


VCA